Ule z pasieki dygowskiej na dachu hotelu w Kołobrzegu

Miejskie pszczelarstwo jest coraz bardziej popularne w Polsce. Pszczelarze z Dygowa - Czesław i Andrzej Rytwińscy zainstalowali kolejny raz na dachu hotelu w Kołobrzegu ule. Miejski miód, który produkują pszczoły nie jest gorszy od tego z ogrodowych czy polnych pasiek. Wielokwiatowy miód z miododajnych drzew pasa nadmorskiego wyróżnia się ciekawym smakiem. Wczesnym rankiem towarzyszyłem z kamerą pasjonatom pszczelarstwa z Dygowa w operacji wprowadzania rodzin pszczelich na dach budynku hotelowego. Zapraszam do obejrzenia materiału.
Kopiowanie_zabronione_M_Press_10638.jpg Kopiowanie_zabronione_M_Press_10639.jpg Kopiowanie_zabronione_M_Press_10640.jpg

Kopiowanie_zabronione_M_Press_10642.jpg Kopiowanie_zabronione_M_Press_10643.jpg Kopiowanie_zabronione_M_Press_10644.jpg

Autor zdjęć Marek Kawęcki


Więcej o pasiece w Dygowie

Drukuj